Skip to content
Gieterij 5, 2211 WC Noordwijkerhout info@turkvanrossum.nl

Ergonomie op kantoor

Ergonomie op kantoor

“zitten is het nieuwe roken” tegenwoordig een veel gehoorde kreet. Het suggereert dat zitten slecht voor je is en je beter staand kan werken, maar is dat ook zo? Bij staand werken hebben we met minimaal zoveel ergonomische nadelen te maken als met zittend werken. De winst zit in het afwisselen van je werkhouding. In een beeldschermwerkplek met een zit/sta bereik onderscheiden wij zelfs vijf verschillende werkhoudingen.

Langdurig zitten in een statische werkhouding kan fysieke klachten veroorzaken. Een slim ingerichte kantoorruimte kan medewerkers stimuleren om meer te bewegen. Daarnaast draagt een actieve zithouding bij aan het voorkomen van houdings,- bewegingsgerelateerde,- en overbelastingsklachten.

Onze ErgoCoach helpt u het optimale uit uw dynamische kantoormeubilair te halen. Naast de juiste bureauhoogte, een goed ingestelde ergonomische bureaustoel wordt er ook gelet op de positie van het beeldscherm, toetredend daglicht, de akoestiek op kantoor en het afwisselen van werkhoudingen.

Hiervoor hebben wij een ruim assortiment ergonomisch kantoormeubilair en ergonomische producten om de werkplek te verbeteren.

Arthur Turk & Ben van Rossum

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. fysieke ergonomie richt zich vooral op de menselijke verhoudingen. Denk aan werkhoudingen, werkplekinrichting en repeterende bewegingen. Turk & van Rossum projectinrichters creëert ergonomische werkomgevingen. Wij helpen u van een statische werkhouding naar een dynamische en actieve werkhouding.

Back To Top